Japonya yazıları sayfasına dönmek için tıklayınız.

Yokohama

Biz buraya kısaca Yokohama city veya Amerika bayrağındaki elli küsuruncu yıldızın merkezi olan şehir de diyebiliriz. O yüzden mi bu kadar sevdim bilmiyorum amma burası Japonya falan değil. Kaldığımız yer Yokohama’nın tam merkezinde olmamakla birlikte, tam olması gereken yerde - “geleceğin limanı” adı verilen (Japoncasını hatırlamıyorum, üzgünüm) ve eğlencenin merkezi olan bir bölgedeydi.

Yokohama

Mekâna, yoğun enstitü ziyaretlerin ardından, akşam saatlerinde ulaştık. Odalara yerleşme ve acele tarafından yenilen bir yemekten sonra kendimizi Yokohama’nın ışıl ışıl kollarına attık. Akşam saatlerinde yapılabilecek şeylerin hepsi için son derece hevesli bir şekilde ilk hedefimiz olan, bölgenin en yüksek gökdelenindeki sağa sola bakma terasına gittik. Arkadaş 9.00’da kapanıyormuş, 8.30’da da alımları durduruyorlarmış, çıkamadık. Neyse, yapacak bir şey yok deyip yeterince yüksek olmasa da bari dönme dolaba binelim de oradan sağa sola bakalım dedik. Lunaparka ulaştığımız saat olan 8.45 sularında orayı da kapatıyorlarmış, en son yolcuyu bizden 5 dakika önce almışlar. La havle çekmek suretiyle bari biraz alışveriş yapalım hevesiyle alışveriş merkezine doğru yollandık. Tam kapıdan girecektik ki güvenlik görelisi amcam 9’da, yani o anda kapattıklarını söyledi ve kepenkleri yüzümüze indiriverdi. Bunun üzerine artık daha fazla yerden kovulmak istemediğimize ve kalacağımız yere dönmenin daha iyi bir fikir olduğuna karar verdik.

Yokohama

Akşamın acısını sabah erken kalkıp deniz kenarında yapacağımız bir yürüyüşle çıkartmak üzere sabahın köründe oda kapılarımızı tekmelemek suretiyle birbirimizi uyandırdık. Hafif serin bir havada uzun ve büfeler hariç bütün dükkânların kapalı olduğu bir yürüyüş yaptık. Bir gökdelenin altında klasik tarzda inşa edilmiş iki katın bulunduğu, kimlik bunalımı yaşayan binalar gördük. Gece ışıklandırmayla bambaşka görülen şehrin bir de sabah mahmurluğuna tanık olduk ve sabahın 9’unda otobüsümüze binerek işimize geri döndük. Ama ne oldu, Yokohama’yı görmüş olduk.

Yokohama
Yokohama şehrine ait tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.

0 Yorum - Yorum Yaz

Seyahat Valizi Search